Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2007

Ενθυμια

Τις τελευταιες 20 μέρες έχω διανύσει πάνω απο 1300 χλμ με διάφορα μέσα, κυριως πηγαινοερχόμενος στα Γιάννενα και στον Βόλο. Πάντα με παρέα της φωτογραφική τσάντα (που πλέον ειναι πολλαπλών χρήσεων με όσα έχει μέσα πια) και την μηχανή έτοιμη και φορτισμένη. Οι παρακάτω φωτογραφίες ειναι εικόνες που συνέλλεξα σε αυτά τα "ταξίδια"

Η Αργώ στον Βολο



Η "Αργώ" (σε νεότερη έκδοση) ήτανε στο λιμάνι του Βόλου, όταν πήγα για μια πραγματικα τέλεια μέρα με την ανάλογα ιδανική παρέα.

Το κάστρο των Ιωαννίνων

Μπορει να κουράζομαι απίστευτα στο ταξίδι για τα Γιάννενα αλλα ό,τι και να λέω έχει κάποιες ομορφιές που η Λάρισα δεν εχει και δεν πρόκειται να έχει. Όχι για κανεναν άλλο λόγο, αλλα γιατι δεν υπάρχει ουτε η βούληση ουτε η αισθητικη εδω. Στα Γιάννενα εδω και χρόνια επιχειρείται μια ανάπλαση του χώρου γύρω απο το κάστρο με επέκταση του πεζοδρομίου, προσθήκη γλυπτών απο τοπικούς καλλιτέχνες και τώρα πρόσφατα με φωτισμό όλης της περιφέρειας του κάστρου περιμετρικα με αυτόν τον υπέροχο θερμό φωτισμό που αναδεικνυει τον μνημειακό χαρακτήρα του μνημείου. Σε ορισμένες γωνίες του κάστρου (πύλες, πόρτες, γωνίες) υπάρχει ακόμα καλύτερη μελέτη φωτισμού, κάτι πραγματικά υπέροχο και έξυπνο που αναδεικνύει και τις λεπτομέρειες ακομα του κάστρου. Αυτό λέγεται έξυπνη πολιτιστικη πολιτική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: